Pel·lículesINTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL:

Intel·ligència intrapersonal:

El buscavidas (un gran exemple de falta d'intel·ligència emocional per part dels seus dos protagonistes. Paul Newman ens parla en aquest vídeo de com és capaç fins hi tot de fluir i ser el millor en tot el que fa, el billar, però com es deixa arrossegar per les seves emocions negatives i la seva falta d'autoestima).

Juno (La protagonista és un bon exemple d'intel·ligència emocional. És capaç de llegir amb claredat les seves pròpies emocions i les dels demés, sap el que vol i connecta emocionalment de manera fluida amb les persones que estima, com la seva parella).

Llamando a las puertas del cielo (el protagonista parteix d'una baixa intel·ligència emocional (IE), però durant la història ha de treballar i desenvolupar de manera eficient la seva IE aprenent a reconèixer les seves emocions i compartir-les amb els demés).

Hotel Rwanda (El protagonista demostra durant aquesta crua història, basada en fets reals, una gran intel·ligència emocional en tots els nivells, sobre tot en la seva capacitat de nominar la por i l'angoixa, i traslladar-ho a altres persones).

El indomable Will Hunting (El seu protagonista aprendrà durant la pel·lícula un major domini, adaptabilitat i obertura de la ment desenvolupant, d'aquesta manera, la seva intel·ligència emocional).

Días de vino y rosas (els dos protagonistes han de lluitar contra l'alcoholisme, tot i que un d'ells tindrà una major intel·ligència emocional que l'altre, essent capaç, així, de reconèixer les seves emocions, controlar-les i motivar-se en busca de la seva recuperació).

En busca de la felicidad (Will Smith compleix a la perfecció les aptituds de l'auto motivació, afany de triomf, compromís, iniciativa i un gran optimisme)." A través de les pel·lícules proposades anteriorment, podrem veure com la intel·ligència emocional és un gran predictor d'èxit de les persones (o de fracàs) i sobretot, com es poden treballar i millorar a la vida per aconseguir que les emocions es converteixin en un plus per a la nostra vida i poder utilitzar-les de manera eficient en pro dels nostres objectius. "Resiliència:
Voces inocentes (Innocent voices)

Autonomia emocional:
La vida es bella (La vita è bella)
The Blind Side (creure en l'altre per expandir el seu potencial)

Resolució de conflictes:
Prueba de fuego (Fireproof) (per a treballar els conflictes de parella).
Crash (per a treballar les diferències racials).
Doce hombres sin piedad (12 Angry Men) (per a treballar el rols i els judicis).


REFLEXIÓ:

Documentals:
¿¡Y tú qué sabes!? (Física quàntica).
Baraka (Impacte de la presència humana en la natura).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada