dijous, 28 de novembre del 2013

Pel·lícula: Al frente de la Clase

Aquesta pel·lícula és una de les que més m'ha emocionat, inspirat i motivat per seguir amb el més valuós que tenim: l'educació. Com afirma Nelson Mandela, “l'educació és l'arma més poderosa per canviar el món.”
A vegades tendim a jutjar abans de saber, a opinar abans de conèixer, i això només ens fa més ignorants.
Front of the class (Al frente de la Clase), és una pel·lícula de 2008, basada en el llibre de Brad Cohen Front Of The Class: How Tourette Syndrome Made Me the Teacher I Never Had?, guanyador del premi IPPY de "Independent Book Publisher", en la categoría "Education/Academic/Teaching".
La pel·lícula relata la historia verídica de l’autor, un jove amb Síndrome de Tourette (una malaltia que es caracteritza per la realització de certs tics i sorolls incontrolables) que vol ser mestre.
El protagonista ens mostra la importància de gaudir del dia a dia enfrontant-nos als obstacles tot transformant-los en mestres de vida. Els obstacles ens fan més forts i les dificultats més valents. No hi ha excuses, si vols, pots!
Estrany? Diferent? Únic? o Especial? Tots tenim les nostres particularitats i aquestes no tenen perquè ser dificultats. Utilitzem allò que ens fa diferents de la resta com oportunitats per a enriquir als que ens envolten i, alhora, deixem que les peculiaritats dels altres també ens esquitxin a nosaltres.
Atura la teva rutina per una estona, deixa’t endur per les pàgines o les escenes d'aquest film i pensa, i valora, tot el que tens dins teu i tot el que t'envolta.


Un bon mestre és aquell que ensenya justament allò que a les aules de magisteri no ens van avaluar: valors.
Un bon mestre és aquell que detecta el potencial humà i educa centrant-se en les fortaleses de cada individu tot ensenyant-los a fer front a les pròpies debilitats.

“Gaudim de cada instant, perquè la vida no és eterna i la felicitat radica en cada petit somriure”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada